Welkom

Naar aanleiding van de nieuwe overheidsmaatregelen van 28 oktober 2020 is het Maison de la Pataphonie tijdelijk gesloten. Het huis wordt niet beschouwd als een museum en kan daarom niet openen.

 

 

 

Welkom

Zondag en vakantie dagen 14u00 en 16u00. 's Zaterdags gesloten.

Alle publiek vanaf 5 jaren

Het dragen van een masker is verplicht

 

Altijd op voorafgaande boeking :

Centre Culturel de Dinant (van maandag tot vrijdag – 8u30 - 17u00) Tel : 082/21.39.39. – info@ccrd.be.

 


Het Huis (één van de oudste van de stad) is inderdaad niet het Ambassadegebouw, de diplomatieke vertegenwoordiging van de Pataphonie, een ver gesitueerde streek; het is ook niet de geboorteplaats van Adolphe Sax. Het Huis van de Pataphonie is DE plaats van inventiviteit, de plaats waar, samen met andere reizigers, iedereen aan muziek kan doen met voorwerpen (een verzameling keien, leien, kalksteen, planken, bamboestengels, bezemstelen, verwarmingsbuizen en fietsvelgen) die in het brein van Max Vandervorst ontstonden.


 

Meer over het Huis

Het Huis van de Pataphonie wil tegenwoordig nieuwe wegen verkennen, namelijk die van de vrije instrumentenbouw en de patamuziek. Het Huis van de Pataphonie verwelkomt de reizigers in het zogenaamde Plebaanhuis.

Pataphonie is eenvoudig bedoeld voor muzikale pret, zelfs als de reiziger geen muzikant is, het is een buitengewone wereld waar iedereen naar hartelust nieuwe dingen kan maken en nieuwe indrukken opdoen. Een belevenis waardoor u onvermoede talenten zult ontdekken bij uzelf en onweerstaanbaar zult verlangen naar een wereld vol klank…

 

 

Dinant, muziekstad…
Sedert enkele jaren streeft het Cultureel Centrum van het Arrondissement Dinant (CCD) ernaar, eerst alleen, en later in de schoot van de Internationale Adolphe Sax Vereniging, om het imago van de streek van Dinant een nieuwe dynamiek te geven rond de uitzonderlijke persoonlijkheid van Adolphe Sax (die in 1814 te Dinant werd geboren) en zijn voornaamste uitvinding, de saxofoon.